Annak ellenére elment inni Sharon Goldie, hogy a 13 éves lánya segítségért és mentőért könyörgött neki, írja a Mirror. Robyn később a kanapéra omlott, a 45 éves nőt még ez sem tartotta vissza, hogy a kedvenc kocsmájában iszogasson egyik barátjával. Csak akkor fedezték fel, hogy mekkora a baj, amikor később visszamentek a házba, de a tinin ekkor már nem lehetett segíteni.

A felelőtlen anyát csütörtökön hallgatta meg a glasgow-i bíróság, ekkor derült ki, hogy mennyire rosszul bánt a gyerekével. Korábban előfordult az is, hogy a lánynak pénzért kellett kuncsorognia másoknál, hogy tudjon magának ételt venni.

Robyn 4 éves koráig élt az anyjával, egészen addig, amíg fel nem hívott egy gázipari társaságot azért, mert majdnem halálra fagyott. A kislányt a nagymamájánál helyezték el, ott élt egészen 2017-ig, amikor visszakerült édesanyjához a középiskola megkezdése miatt.

A szociális munkások ezután folyamatosan figyelemmel kísérték anya és lánya közös életének alakulását, bár a nő egyszer sem vett részt a számára felkínált szülői órákon.

A bírósági tárgyaláson kiderült, hogy Robyn többször kijelentette: nem szereti, hogy az anyja rendszeresen iszik. A 45 éves nő a wishaw-i Melody Bar egyik törzsvendégének számított.

hirdetés

A szomszédok beszámolói szerint a kislány gyakran kopogott be hozzájuk 1-1 fontért (kb. 400 forint), hogy tudjon magának ételt venni. Közben az állandóan piáló anyuka is tisztában volt azzal, hogy nem jó irányba haladnak kettejük között a dolgok. Egyszer a kocsmában azt mondta:

"Teljesen megbetegít (a lányom). Azt kívánom, bárcsak visszamenne a nagymamájához."

Robyn osztálytársai szerint előfordult, hogy a nő részegen fűvel és alkohollal kínálta a gyereket, miközben azt vágta a fejéhez, hogy nem szívesen látja őt a házban.

Egy héttel a végzetes este előtt a tini már olyan rosszul volt, hogy a gyomor- és lábfájásra fájdalomcsillapítókat vett be. Az anyja július 21-én úgy indult el kocsmázni, hogy a szabályosan nyöszörgő gyerekre rázárta a lakást, nehogy kijusson az épületből. Ezzel már a kedvenc kocsmájában hencegett a személyzetnek. A kislány végül jobban lett, amit pár nappal később SMS-ben megüzent a nagyijának is.

Július 26-án aztán már nem volt visszaút: az iskoláslány halálát súlyos gyomorfekély okozta. Sharon Goldie-t szándékos bántalmazás és elhanyagolás vétségében találták bűnösnek a gyermekekről és fiatalokról szóló törvény értelmében.

Az ítéletet szeptemberben hirdeti ki a bíróság.



hirdetés