Brutális gyilkosság történt Chicagóban még április végén, amelynek fejleményei egyre borzasztóbbak. Mi is beszámoltunk róla, hogy egy ház pincéjében találtak meg egy 19 éves várandós nőt, akinek április 23-án veszett nyoma. Később kiderült, milyen borzalmas módon lett vége az életének.

Marlen Ochoa-Lopeznek egy Clarisa Figueroa nevű nővel volt találkozója, aki egy leendő kismamáknak létrehozott Facebook-csoportban babakocsit és babaruhákat ajánlott fel neki.

Miután a lány elment hozzá, a 46 éves nő és annak 24 éves lánya lecsalták a pincébe, majd egy műanyag-kábellel megfojtották. A szörnyűség viszont csak ezután kezdődött: a két nő kivágta a kismama hasából a magzatot, majd Figueroa kihívta a mentőket és csupa véresen bevitte a kórházba a kicsit. Ott azt mondta, épp most szülte meg a babáját, aki haldoklik.

Annak ellenére, hogy semmi látható jele nem volt annak, hogy tényleg szült, a kórház dolgozói nem értesítették a hatóságokat, csak rögtön elkezdtek küzdeni a kicsi életéért. Sokáig élet-halál között lebegett, miután erőszakkal kivették az édesanyjából, most viszont biztató hírek érkeztek róla.

Tim McNicholas on Twitter

Marlen Ochoa's family is saddened by pictures showing one of the suspects holding & standing over baby Yavani in the hospital. They want to know why he was able to see Yavani. As court docs show, an exam determined Clarisa Figueroa showed no signs of having a baby.

A kisfiú vasárnap életében először kinyitotta a szemeit, amikor édesapja, Yovani Lopez és az őt támogató családsegítő éppen imádkoztak érte. A szörnyű tragédia ellenére ez nagyon boldog pillanat volt a megözvegyült apa számára, aki korábban nem sok esélyt látott arra, hogy a baba életben maradjon.

A kisfiút, akit Yadielnek nevezett el, még mindig gépek tartják életben. Csöveken keresztül lélegzik, és egyelőre agyműködése sincs. A fiatal édesapa viszont bízik a kicsi felépülésében, és nem hajlandó lekapcsoltatni a gépekről, amíg még van esélye a túlélésre.

Mára több lap is beszámolt arról, hogy

Clarisa Figueroa megjelent abban a chicagói kórházban, ahol a kis Yadielt kezelik. Fotó is készült róla, ahogy kórházi köpenyben hajol a kisfiú fölé, mint egy aggódó anya.

A család kérésére viszont az eredetileg a CBS Chicago oldalán megjelent fotót eltávolították, ezért mi sem mutatjuk meg. Az apa nem is érti, hogy kerülhetett az asszony a gyereke közelébe, erre szeretne választ kapni a kórháztól.

Mindez azután történt, hogy borzasztó részletek derültek ki a várandós anya kegyetlen meggyilkolásáról, ami egész Amerikát megrázta.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>