„De ő volt az elsők egyike és voltaképpen az egyetlen igazi. A szakmánk, a hazai televíziózás egyik megformálója. Valamiképpen mindig ragaszkodott a tudáshoz, a tudományhoz, a tényekhez” – írta az elhunyt műsorvezetőről Rónai Egon.


Sorra emlékeznek meg Vágó Istvánról a barátok, pályatársak. A 74 éves korában elhunyt volt műsorvezetőről megható sorokat írtak, felidézve sok szép közös emléket. Többek között egy megrendítő videót is megosztott Gyurcsány Ferenc.

Rónai Egon, tévés műsorvezető is a közösségi oldalán írt pályatársáról:

"Vágó. A kvízmester. Sokszor mondják másokra is.

Az utolsó évtizedben harcosan politizált, megosztotta ez nyilván rajongóit - vitatkozott, érvelt, de nem akart hivatásos (megélhetési) politikus lenni. Elkötelezetten függetlennek maradni - ezt írta egy műsorunkra reagáló üzenetében évekkel ezelőtt. Remek televíziós, nagyműveltségű kolléga, akit gyászolok. István, nyugodj békében! Vágó István 75. évében, váratlanul hunyt el."

Lilu szintén vezetett műsort Vágó Istvánnal. Mint írja:

"Emlékszem, amikor kiderült, hogy Vágó Istvánnal fogok műsort vezetni.Nagyon régen volt... Az volt az első gondolatom, hogy úristen, ő, mit szól ehhez?? Ez neki ok? Én voltam a Való Világos műsorvezető. Amit menő volt cikizni... Ő A Kvízmester. Már akkor legenda. Ha a folyosón összetalálkoztunk volna, és visszaköszön is büszke lettem volna.

Érdekelte a VV, a reality, még a zenetévé is...minden. Ez akkor nagy lökést adott, és az egyik legjobb tévés emlékem lett, amiért mindig hálás voltam neki. Örülök, hogy ismerhettem."

Lilu? (@lilugram) által megosztott bejegyzés

Az RTL Fókusznak Sebestyén Balázs, Gundel Takács Gábor és Rózsa György is elmondta, hogy milyen emlékeik vannak Vágó Istvánról.

"Ő tényleg az a fajta tévés volt, aki úgy adta át a stafétabotot, hogy mindig bátorított, mindig támogatott" - mondta Sebestény Balázs.

"Az kétségtelen tény, hogy ő magyar televíziózásnak a megkerülhetetlen alakja. Függetlenül attól, hogy nagyon más volt, mint én, azért nagyon sokat tanultam tőle" - nyilatkozta Gundel Takács Gábor.

"Mindig azt mondta, senki nem tudja úgy megröhögtetni, mint én. Nagyon megráz a halála, mert fiatalabb volt nálam, és nagyra becsültem a tudását, televíziós képességeit" - mondta a stábnak Rózsa György.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!