Nem mindennapi karácsonyi meglepetést szerezhetnek be azok, akik az idei ajándékokat egy jó cselekedettel is kiegészítenék.

A Trnbd&Me felhívást tett közzé Facebook-oldalán: licitre bocsátottak néhány tárgyat, amiket ha megvásárolunk, a tarnabodi gyerekeket látjuk el étellel és itallal.

A felhívásban ez áll:

"Nyakunkon a karácsony; mindenki szalad lassan a boltokba, plázákba, hogy a szeretteinek megtalálja azt az ajándékot, ami könnyet csalhat a megajándékozott szemébe. Persze mire elérjük ezt a mennyei pillanatot, addig a saját idegrendszerünket felemészti a város nyüzsgése, mondjuk inkább ki, egymást letaposó idegbeteg tömege. Ezen a nem túl felemelő beszerzési módon idén segíteni tudunk. Most több licitálható ajándékot kínálunk, aminél természetesen most is tudható, hogy nem egy csilliárdos vállalkozást tömtök még több pénzzel, hanem a tarnabodi gyermekeket látjátok el étellel, itallal, élménnyel és mindennel, amire szükségük van, a Tarnabod és mi csoport jóvoltából!"

53

Beszéltünk a kezdeményezés egyik ötletgazdájával, aki arra kért minket, hogy ne írjuk le a nevét, mert szeretne névtelen adományozó maradni. Kérdésünkre elmondta: azért látta fontosnak egy ilyen jótékonysági akció elindítását, mert már korábban csatlakozott az ország egyik legszegényebb faluját támogató Facebook-kezdeményezéshez, és úgy érezte, hogy egy-egy felajánlott tárgy tovább növeli majd a szegény falu segítőinek számát.

"Először a Tarnabod és mi oldal alakult meg évekkel ezelőtt, azért, hogy támogassuk az ott élő családokat. Rengetegen élnek köztük mélyszegénységben, a gyermekek éhesek, ezért igyekszünk őket célzottan ellátni mindennel, amire szükségük van. Babakocsit szerzünk, pelenkákért kilincselünk, és persze az étel a legfontosabb, amiből egy-egy főzés során 500 adagot is kiosztunk

- részletezte az Facebook-oldal kezelője.

Hozzátette: most úgy döntöttek, hogy műalkotásokat, egyedi tárgyakat és hírességek ereklyéit bocsátják árverésre, amire az érdeklődők folyamatosan licitálhatnak a Trnbd&Me Facebook-oldalon. A befolyt összeget teljes egészében ételosztásra és tartós élelmiszercsomagokra költik a szervezők.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!