A washingtoni kormány felhatalmazást adott az Izraelben és Libanonban működő amerikai diplomáciai képviseleteken dolgozók egy része és családtagjaik számára a távozásra, valamint elrendelte az Egyesült Államok bagdadi nagykövetsége és erbili főkonzulátusán dolgozó diplomaták egy részének távozását.


Libanon azonnali elhagyására kérte az amerikai állampolgárokat az Egyesült Államok külügyminisztériuma szombaton.

A washingtoni külügyi tárca konzuli szolgálatának utazási információs oldalán megjelent frissített figyelmeztetés egyben az egész világra kiterjedően óvatosságra kéri a külföldön tartózkodó amerikai állampolgárokat.

A dokumentum Libanonra vonatkozó része a kiszámíthatatlan biztonsági helyzetre hivatkozva arra kéri az amerikaiakat, hogy addig távozzanak a közel-keleti országból, ameddig a kereskedelmi repülőjáratok közlekednek.

- hívják fel a figyelmet. A dokumentum megfogalmazása szerint "a civilek amerikai katonaság által támogatott kimenekítése ritka".

Irakra vonatkozóan arra kérik az ott élő amerikaiakat, hogy folyamatosan kövessék a helyi média jelentéseit, valamint kerüljék a tiltakozó megmozdulásokat és gyűléseket.

A közlemény szerint a világ több pontján megnövekedett feszültségek, terrortámadások, tüntetések és amerikaiakkal szembeni erőszakos cselekmények megnövekedett kockázata miatt a külügyminisztérium világszerte fokozott figyelemre kér minden állampolgárt.

A szombaton kiadott közlemény megemlíti, hogy a washingtoni kormány felhatalmazást adott az Izraelben és Libanonban működő amerikai diplomáciai képviseleteken dolgozók egy része és családtagjaik számára a távozásra, valamint elrendelte az Egyesült Államok bagdadi nagykövetsége és erbili főkonzulátusán dolgozó diplomaták egy részének távozását.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!