A Demokratikus Koalíció elnöke szerint a kormány által meghirdetett keleti nyitás eredménye, hogy keleti terméket gyártunk importált alapanyagokból, importált energiából, keleti technológiával, keleti munkásokkal.


"A magyar munkás nem kell a jelenlegi kormánynak. Helyette vendégmunka kell nekik. A magyaroknak új kormány kell" - írta a Demokratikus Koalíció közösségi oldala Gyurcsány Ferenc parlamenti felszólalásáshoz.

A DK elnöke szerint

Ugyanakkor ezzel kikerülnek olyan szabályokat, amelyek a magyar munkavállalókat még védik. A vendégmunkásokkal több túlórát és több hétvégi munkát lehet végeztetni, mint a hazaikkal - tette hozzá. Ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet:

Gyurcsány Ferenc úgy vélte, hogy a kormány által meghirdetett keleti nyitás eredménye, hogy "keleti terméket gyártunk importált alapanyagokból, importált energiából, keleti technológiával, keleti munkásokkal”.

Mindezekkel pedig a kormány tönkreteszi a magyar béreket, a természeti környezetet és kiszolgáltatottá a magyar munkavállalókat.

Ezért azt javasolta:

Beszéde végén pedig azt mondta, hogy a magyar munkások védelmében is egy új, szociáldemokrata, Dobrev Klára vezette kormányra lenne szükség.

A DK elnök felszólalására Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszolt. Szerint a kormány célja, hogy magyar emberek dolgozzanak magyar munkahelyeken. Úgy vélte, hogy a parmalent előtt lévő törvényjavaslat - ha elfogadják - „Európa legszigorúbb idegenrendészeti törvénye" lehet. Elmondása szerint Magyarországon csak akkor lehet külföldi munkavállalót alkalmazni, ha a feladatra nem találnak magyar munkaerőt.

VIDEÓ: Gyurcsány Ferenc felszólalása


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!