Öt mexikói turista és a helikopter 55 éves pilótája lelte halálát a nepáli hegyek között. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a balesetet.


Hat ember meghalt kedden, amikor lezuhant egy turistákat szállító helikopter Nepálban, írja a CNN. A Manang Air helikopterén öt mexikói utas és egy nepáli pilóta tartózkodott. A Reuters jelentése szerint a Manang Air olyan turistákat utaztat, akik a Himalája csúcsaihoz, köztük a világ legmagasabb hegyéhez, a Mount Everesthez szeretnének eljutni.

A nepáli polgári légiközlekedési hatóság közleménye szerint a helikopter helyi idő szerint délelőtt 10 óra 5 perckor indult el az Everest környékéről a főváros, Katmandu felé. A géppel nyolc perccel később vesztették el a kapcsolatot. A roncsokat és a holttesteket Likhupike település közelében találták meg. Az áldozatok maradványait a nepáli fővárosba szállítják.

Egyelőre még nem derült ki, hogy mi okozhatta a tragédiát. Nepál kedvezőtlen időjárása, a rossz látási viszonyok és a domborzat egyaránt hozzájárulnak ahhoz, hogy a környéket különösen veszélyesnek tartják a repülés szempontjából. A Manang Air közleménye alapján a szerencsétlenül járt helikoptert egy 55 éves, tapasztalt pilóta vezette, aki kilenc éve dolgozott a cégnél és hétezernél is több órát repült.

Legutóbb januárban történt halálos légiközlekedési baleset az ázsiai országban. Akkor legalább 68 ember vesztette életét, miután egy repülőgép Pokhara város közelében lezuhant. Az volt Nepál elmúlt harminc évének legsúlyosabb légikatasztrófája.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!