A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ arra jutott, hogy sem a kórház, sem az Országos Mentőszolgálat nem felelős az ügyben.


Ahogy arról januárban beszámoltunk, borzalmas tapasztalata volt a mentősökkel Curtisnek és testvérének. Miután édesanyjukat hazahozták a kórházból, az idős nőt köntösben és papucsban egy műanyagszékben hagyták a hideg gangon.

A hírre akkor az OMSZ, a Semmelweis Egyetem és maga Győrfi Pál is reagált, a betegszállítót pedig elbocsátották az állásából.

Most a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ is megszólalt az ügyben: azt közölték, hogy lezárták a vizsgálatot.

– írja a Telex.

A központ vizsgálata „megállapította, hogy a beteg egészségügyi ellátása és a betegszállítás megrendelése a hatályos szabályoknak megfelelően történt, ezért az egészségügyi szolgáltatóval és az Országos Mentőszolgálattal szemben intézkedést nem tett”. Hozzátették továbbá, hogy

A betegszállítást végző szolgáltatót a „hatóság figyelmeztetésben részesítette, és a betegek biztonságos átadásának feltételei tekintetében kötelezte szolgáltatói belső szabályozásának kiegészítésére.”


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!