A vád szerint anyagokat gyűjtött, illetve videókat, kiadványokat készített és szerkesztett Navalnij korrupcióellenes alapítványa számára. Az orosz rezsim szerint ez szélsőséges szervezettel való együttműködés.


Akár hat év börtönt is kaphat Antonina Kravtszova, írói nevén Favorszkaja, akinek előzetes letartóztatását rendelte el egy moszkvai bíróság.

Navalnij szervezetét „szélsőséges” szervezetnek bélyegezték Putyin hatóságai, ami azzal jár, hogy az ilyen szervezetekkel együttműködőket bűnözőként kezelik.

Favorszkaja az azóta felderítetlen körülmények közt a rezsim börtönében meghalt Navalnij bírósági tárgyalásairól is tudósított, és ez a tény minden bizonnyal szintén szálka lehetett az orosz hatóságok szemében.

Kira Jarmis, Navalnij szóvivője azt írta, hogy Favorszkaja semmit nem tett közzé az alapítvány platformjain, majd hozzátette:

Antonina Favorszkaja egyike volt annak a hat újságírónak, akiket márciusban Oroszország-szerte őrizetbe vettek, erről a Riporterek Határok Nélkül is beszámolt.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!