Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere szerdán megbeszélésre hívta össze annak a három klubnak a képviselőit, akik a helyi Bitskey Aladár Uszodában tartják az edzéseiket. Képviseltette magát a polgármesteri hivatalban a létesítményt üzemeltető vállalkozás is.

Egerben találnak ideiglenes otthonra Tusup tanítványai

"Dohában egyszer már segítettem neki, most is ezt teszem" - mondta Kovács Ottó, az Egri Úszó Klub edzője.

"Egyetlen téma került napirendre, amely egyszerre érintette a helyi vízilabda, triatlon és úszóklubot is, nevezetesen az, hogy miként lehet helyet szorítani az amerikai Shane Tusup körül szerveződött, jelenleg négy versenyzőből álló társaságnak. Lehetőleg úgy, hogy az eddig békés egyetértésben működő klubok érdekei a legkevésbé sérüljenek" - tájékoztatta a megbeszélés után Kovács Ottó az SzPress Hírszolgálatot.

Az egri úszóklub vezetőedzője elmondta, novemberben az amerikai edző próbaképpen már kapott három hétre szóló edzéslehetőséget, de mint azt sejteni lehetett, most hosszabbításért lobbizott és sikerrel járt.

"Véglegessé vált, hogy Tusup a március 24-28-a közötti országos bajnokság kezdetéig itt Egerben, amolyan váratlanul érkezett társbérlőként vezényelheti az edzéseit annak a kis csoportnak, amelynek jelenleg Szilágyi Liliána mellett Bujdosó Zsombor, a lengyel Wojciech Wojdak, valamint a brazil Naná Almeida a tagja, Délelőttönként fél 9-től vehetnek igénybe pályát, délután pedig - ez még változhat - 5 órától" - tette hozzá Kovács Ottó.

Az egyeztetésen más fontos döntések is születtek, amelyek egyértelművé tették, hogy Shane Tusupnak mekkora a mozgástere, illetve meddig mehet el az elkövetkezendő valamivel több, mint három hónap leforgása alatt.

Biztosítéknak is nevezhető, hogy az amerikai - bármilyen más tervet is forgat a fejében - négynél több úszóval nem foglalkozhat az egri uszodában, és ami még ennél is fontosabb: klubunk egyetlen versenyzőjét sem próbálhatja meg magához csábítani.

"A helyzetünk valamivel jobbnak tűnik, mint néhány nappal ezelőtt, azt viszont nem titkolhatom, hogy az elkövetkezendő három hónap fejleményeivel kapcsolatban még mindig kételyek támadnak bennem" - hangsúlyozta Kovács Ottó.

Kiemelt fotó: Facebook/Shane Tusup


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!