130-al rohant bele egy személyszállító egy álló tehervonatba, majd a roncsokba még egy másik szerelvény is beleütközött. A szemtanúk elképesztő borzalmakról számoltak be.


Legalább 280 ember meghalt és nagyjából kilencszázan megsérültek Indiában, amikor összeütközött két expresszvonat és egy tehervonat péntek este.

A baleset India keleti részén, Odisa államban történt, körülbelül kétszáz kilométerre Kalkuttától. A South Eastern Railway vasúttársaság közlése szerint

Az ütközés erejétől a személyvonat több kocsija is kisiklott, és a párhuzamos sínpárra került. A roncsokba pedig beleütközött egy másik, az ellenkező irányból érkező tehervonat is.

A baleset helyszínére körülbelül kétszáz mentőautót riasztottak, és száz orvost hívtak be dolgozni, hogy el tudják látni a sérülteket. A mentésben több mint ezer ember vesz részt, sokan még szombat reggel is a roncsok között voltak. A hatóságok közlése szerint a halottak száma várhatóan még emelkedni fog.

Az egyik túlélő a BBC-nek azt mondta, hogy az ütközés után 10-15 ember zuhant rá, de ő végül kisebb sérülésekkel sikerült kimásznia.

Hasonló borzalmakról számolt be egy másik szemtanú is: ő semmi mást nem látott, csak „vért, törött végtagokat és haldokló embereket”.

(Forrás: rtl.hu, BBC)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!