Félő, hogy a román oldalról érkező fadarabok és az azokból kiálló vasak megrongálják a gyulai duzzasztóművet, ezért azonnal megtették a szükséges óvintézkedéseket, többféle módszerrel is készülnek.


Harmadfokú készültséget rendeltek el a Fehér-Körösön, mert megrongálódott a román oldalon a gyulavarsándi híd, a gerendái a folyóba hullottak és elindultak Magyarország felé – közölte a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kövizig) csütörtökön.

A Kövizig szerda este kapott értesítést a Nagyváradi Vízügyi Igazgatóságtól a határszelvénytől mintegy két kilométerre lévő híd állapotáról.

A duzzasztómű tömlőjéből kiengedték a vizet, megnyitották az úgynevezett fenékleürítő műtárgyat, és megszüntették a duzzasztást. A gyulai tápzsilipet lezárták. A gyulai duzzasztóhoz és a gyulavári híd alá fénytornyokat telepítettek az éjszaka.

A partról és a vízről is figyelik az esetlegesen érkező híddarabokat, és kiterelik azokat a Fehér-Körös partjára.

Az intézkedések idejére pontszerű harmadfokú készültséget rendeltek el a Fehér-Körös határszelvény által érintett őrjárásaira, emellett állandó, 24 órás ügyeletet és figyelőszolgálatot szerveztek – tájékoztatott a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!