Hazánkban volt a negyedik legnagyobb arányú a népességfogyás az Európai Unióban az elmúlt tíz évben, miközben a megelőzhető halálozásokban mi állunk a legrosszabban.


Magyarországon volt a negyedik legnagyobb arányú a népességfogyás az Európai Unióban az elmúlt tíz évben - ez derül ki az Eurostat által júliusban közzétett statisztikából, amit az RTL Híradóban ismertettek.

A várható élettartam kapcsán sem lehet okunk az örömre: 2021-ben Magyarországon 76-ról 74 évre csökkent az emberek életének várható átlagos hossza, ezzel Magyarország a legrosszabbak között volt az uniós statisztikában. Egy átlagos uniós polgár 80 évnél is hosszabb életre számíthatott.

- sorolta az elkeserítő tényeket Rékassy Balázs egészségügyi közgazdász.

Emellett az is kiderült az Eurostat által közzétett adatokból, hogy minden ötödik magyar van kitéve a szegénység kockázatának, 10-ből 4-en pedig nem engedhettek meg maguknak tavaly egy egyhetes nyaralást.

„Amit részben az áralakulás okozott – tehát, hogy rendkívül drága lett az élelmiszer meg általában a vendéglátás, a szállás, minden –, másrészt pedig a jövedelmek ettől elmaradó növekedése, ami nyilván indokolja is, hogy a legelső, ahol vissza lehet vágni az a nyaralás” - magyarázta a számokat Molnár László, a GKI Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!