Nem jött be az orvosok béremelése: egy felmérés szerint az erre költött pénz ellenére még rosszabb is lett az egészségügy állapota. Az orvosok több mint egyharmada a pályaváltást tervezi, vagy pedig külföldre menne dolgozni


Jelentős közpénz-felhasználással nagyon korlátozott eredményt ért el a kormányzat, és az egészségügyi szolgáltatások színvonalának javítása nem sikerült – a Népszava beszámolója szerint leginkább ez olvasható ki abból a felmérésből, amit a Webdoki szakportál olvasói körében készült. Rékassy Balázs orvos, egészségügyi-közgazdász a felmérésben orvostársait a négy évvel ezelőtti és máig 900 milliárdot felemésztő béremelésről kérdezte, akik közül négy nap alatt több mint 500-an válaszoltak.

– írja a lap. Saját munkakörülményeit a válaszadók 42 százaléka változatlannak látja, csaknem ugyanennyien pedig úgy érzik, rosszabb körülmények között dolgoznak. Arra a kérdésre, hogy mit tart a magyarországi egészségügy legnagyobb előnyének, 47 százalék válaszolta:

A hiányosságok közé sorolták a források szűkösségét, az önálló ágazatvezetés hiányát, a túlterheltséget, a motiváció, a teljesítményértékelés és az elismerés hiányát. Az orov

Ami a megélhetést illeti, 66 százalék állította, hogy a béremelés hatására javult az életszínvonala, 8 százaléknak viszont kifejezetten romlott. Az orvosok több mint egyharmada a pályaváltást tervezi, vagy pedig külföldre menne dolgozni.

A Népszava megkérdezte az eredményekről Rékassy Balázst is, aki azt mondta:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!