2022-ben az évek óta rossz állapotban lévő iskolát felújították volna, de a projekt egyike volt azoknak, amire a támogatást Lázár János egy tollvonással megszüntette.


Szerdán hajnalban egy mezőtúri diák autójára zuhant a Teleki Blanka Gimnázium homlokzatáról a vakolat. A kocsi alaposan megsínylette az esetet: a motorháztető behorpadt, és mindez egy olyan járda mellett történt, ahol diákok szoktak álldogálni és beszélgetni. Szerencsére épp senki nem volt ott.

A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) helyi szakszervezeti titkára, Bontovics Ignác elmondta a Telexnek:

Kiemelte azt is, hogy az iskola homlokzata évek óta balesetveszélyes. „Több helyen el van kerítve, omlásveszély feliratokkal. Csak éppen ott, ahol most leszakadt, nem volt kordon. Az autót persze az eset után már körbekerítették, ahogy azt a biztosító kérte” – tette hozzá. A történtek után gyorsan intézkedtek, de mivel az adott terület közterület, az iskola nem zárhatta le azt, így a kordonokat is levették a helyről.

A gimnázium épületét eredetileg 2022-ben újították volna fel, legalábbis ezt ígérte még márciusban a helyi fideszes képviselő, Herczeg Zsolt. Ő akkor büszkén jelentette be Facebookon, hogy „Sikeresen lezajlott a mezőtúri Teleki Blanka Gimnázium felújításával kapcsolatos közbeszerzési eljárás, és hamarosan indulhat a patinás iskola komplex felújítása.”

Csakhogy nem sokkal később, 2022 májusában jött Lázár János építési és közlekedési miniszter, és 270 másik beruházással együtt ezt a projektet is felfüggesztették.

Mindez abból a parlamenti válaszból derült ki, amit Lázár Vadai Ágnes DK-s képviselő kérdésére adott, amelyben a „megbélyegzett” beruházások végleges listáját kérte.

A Telex kereste az iskola igazgatóját, valamint kérdéseket küldtek az Építési és Közlekedési Minisztériumnak, Herczeg Zsoltnak és a városvezetésnek is, választ azonban egyelőre nem kaptak.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!