Natalia Gavrilita moldovai miniszterelnök búcsúbeszédében azt mondta, hogy hisz a moldovai emberekben, hisz Moldovában és hisz abban, hogy minden nehézségen és kihíváson túl fognak jutni.


Mi is megírtuk, hogy két orosz rakéta pénteken áthaladt a román és a moldovai légtéren, mielőtt Ukrajnába belépett volna. A moldovai védelmi minisztérium közleményben megerősítette, hogy valóban rakéta repült át az ország felett. Románia védelmi minisztériuma viszont azt közölte: az ország légterét nem érintette az orosz cirkálórakéta.

Pár órával azután, hogy a Fekete-tengerről kilőtt orosz cirkálórakéta megsértette az ország légterét, Natalia Gavrilita moldovai miniszterelnök bejelentette, hogy kormánya 18 hónap után egységesen lemond – írja a Reuters alapján a Portfolio.

– mondta.

A lap megjegyzi, hogy a háború kitörése óta megnőtt az infláció, ráadásul rengeteg ukrán menekültet fogadtak. A helyzetüket rontja az is, hogy a fosszilis tüzelőanyagok miatt Oroszországtól, az áram ellátásban pedig Ukrajnától függenek.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!