Régóta keringenek arról pletykák, hogy az orosz elnök betegségei miatt hasonmásokra szorul hivatalos szereplései során. A katonai hírszerző szerint viselkedésben és kinézetben is jelentős különbségek fedezhetőek fel.


Egy ukrán katonai tisztviselő részletesen beszélt arról, hogy hogyan lehet Vlagyimir Putyint megkülönböztetni azoktól a hasonmásoktól, akiket a nyilvános szerepléseire küld maga helyett - írja a Daily Star.

Régóta keringenek pletykák arról, hogy a már 70 év felett járó orosz elnök súlyos egészségügyi problémákkal küzd, ezért kénytelen hasonmásokat alkalmazni. Bennfentesek tudni vélték már korábban, hogy rákban vagy Parkinson-kórban szenved.

Andrij Juszov, az ukrán katonai hírszerző ügynökség tisztje és szóvivője a héten arról beszélt, hogy az operatív hírszerzés és sok szakember értekelése alapján tényként beszélhetünk arról, hogy Putyin hasonmásokat használ.

- mondta Juszov Putyin idén márciusi és áprilisi látogatásairól.

„Soha nem ülne be abba a kocsiba, és soha nem öltözne így. Soha nem beszélne állítólagos helyi lakosokkal, mivel tudjuk, hogy a Kremlben az igazi Putyinnal még a saját környezete is csak korlátozottan tálákozhat - egy kötelező karantén letöltése után, egy méretes asztal mögött, amely csak egyre hosszabb lesz” - ismertette érveit a szóvivő.

Will Geddes nemzetközi biztonsági szakértő márciusban úgy nyilatkozott, hogy nagyon valószínűnek tartja a dublőrök alkalmazását, mivel a világ számos vezetője használ ilyen embereket, hogy bizonyos körülmények között biztonságban tudják magukat.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!