Hírszerzési és nyilvános információk elemzéséből jutottak erre. Néhány európai ország titkosszolgálata nem osztja az amerikaiak elképzelését. Aki így látja, „nyilvánvalóan nem ért semmit a modern Oroszország működéséről” - mondta Navalnij munkatársa is.


A The Wall Street Journal szerint az amerikai hírszerző ügynökségek arra a következtetésre jutottak, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök valószínűleg nem adott közvetlen parancsot Alekszej Navalnij politikus megölésére egy sarkvidéki büntetőtelepen.

- írja az újság.

Ez a következtetés széles körben elterjedt az amerikai hírszerzők között, amelyet a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA), a külügyminisztérium hírszerző irodája, valamint az amerikai hírszerző ügynökségeket felügyelő Nemzeti Hírszerzési Igazgató Hivatala is oszt.

Amint arra a WSJ rámutat, a hírszerző szolgálatok értékelése titkos hírszerzésen és nyílt információk elemzésén alapul, figyelembe véve azt is, hogy Navalnij halála hogyan „árnyékolta be” Putyin újraválasztását egy új elnöki ciklusra (Navalnij egy hónappal a választások előtt halt meg).

Az amerikai hatóságok tájékoztattak néhány európai hírszerző ügynökséget Navalnij halálának értékeléséről.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!