Szerinte aki ilyen hideg helyen lakik, mint Svédország, az inkább örülhetne a globális felmelegedésnek.


Nekiment a klímaváltozás ellen küzdő 16 éves Greta Thunbergnek egy olasz újságíró. Vittorio Feltri, aki hazájában a vezető publicisták közé tartozott, és olyan lapoknál dolgozott, mint a Corriere della Sera, az Il Messegero vagy az il Panorama, 2015-ben pedig indult a jobboldali Lega Nord színeiben az elnökválasztáson,

Twitter-bejegyzésben hülyézte le a svéd lányt.

Vittorio a 400 ezres Twitter-csatornáján ezt írta:

"Greta továbbra is sikoltozik, hogy a bolygó felmelegszik. De Svédországban él, ahol kutya hideg van, inkább örülne a melegnek. Kis hülye."

A felhasználók nem hagyták szó nélkül a megjegyzést. Volt, olyan kommentelő, aki őslényhez hasonlította a 75 éves férfit, és azt írta, hogy az élemedett kora sajnos nem tartja vissza attól, hogy intergalaktikus marhaságokat írjon. Majd arra kérte, hogy inkább éljen társasági életet.

Egy másik megjegyzi, hogy micsoda magvas gondolat pozitívnak ítélni a globális felmelegedést, mert hogy "melegebb lesz", és hogy Feltrinek kicsit tanulnia kellene inkább, ha nem esik nehezére.

A Huffington Post olasz kiadása felhívta rá a figyelmet, hogy korábban is tett már meglepő nyilatkozatokat Feltri. Bírálta azokat a fiatalokat, akik a klímaváltozás ellen akarnak tenni.

Szerinte ezek a srácok, akik meg akarják változtatni a világot, még magukat sem tudják megváltoztatni, hiszen drogoznak, bűnöznek, különben is, egy tanulmány szerint az utóbbi 15 évben 0,2 fokkal csökkent a hőmérséklet.

Greta Thunberg nevét 2018-ban ismerte meg a világ. A lány ugyanis tavaly nyár óta minden pénteken a svéd parlament épülete elé vonul, és a demonstrációival határozottabb fellépést követel a klímaváltozással szemben. A lány mozgalmat indított el, egyre több iskolás csatlakozik, március 15-én magyar diákok is tüntettek ugyanezekért a célokért, mint ő.

Nemrég kiderült, hogy Nobel-békedíjra jelölték Greta Thunberget.

"Azért jelöltük Gretát, mert az éghajlatváltozás jelentette fenyegetés az egyik legfőbb oka a háborúknak és a konfliktusoknak" - mondta Freddy Andre Oevstegaard norvég parlamenti képviselő egy norvég lapnak.

Via: Huffpost.it



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!