Létezik, hogy egy szolgáltatáshoz kapcsolódóan nem kell elmenni egy irodába, ott sorban állni és értékes időt elvesztegetni a napunkból arra, hogy elintézzünk valamit? Bizony: egyre több olyan ügyfélszolgálat létezik, amelyet már digitális formában, akár otthonról, a kanapéról is elérhetünk.


A modern életnek vannak néha hátulütői: ilyen például, az, hogy egyre több szolgáltatást használunk a közművektől a bankoláson és a távközlésen át a különféle szórakozási formákig, és ezekhez mind tartozik valamilyen ügyfélszolgálat, hiszen bármi elromolhat, lehetnek kérdéseink a használattal kapcsolatban, változtathatjuk a csomagjainkat, rendelhetünk és lemondhatunk elemeket és így tovább. Talán olvasóinknál is előfordult már az elmúlt évtizedekben, hogy úgy érezték, mintha mindig valamilyen sorban kellene várakozniuk.

Sor helyett kanapé

Az elmúlt években szerencsére a modern technológia több eleme is olyan szintre fejlődött, hogy a fenti esetek nagy százalékában kiválthatjuk a valódi sorban állást. Egyrészt kellett hozzá a számítástechnika és ezen belül az okostelefonok általánossá válása, valamint a mindenhol elérhető internet, és persze egy sor háttérben működő algoritmus. Ebből mi magunk annyit vehetünk észre, hogy egyre több szolgáltatáshoz érhető el valamilyen digitális ügyfélszolgálat, amely a funkciók egy részét automatizálja vagy lényegesen leegyszerűsíti, személyes megjelenés nélkül.

Hogyan érhető el egy digitális ügyfélszolgálat?

Természetesen a szolgáltatótól függ, milyen formában készíti el saját online ügyfélszolgálatát, de ezek mindegyike nagyon könnyen használható:

  • Internet-böngészőn keresztül

  • ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!