Megtelt a Hősök tere péntek este. Az egyik szervező, Pottyondy Edina szerint még a 150 ezer fő is egy konzervatív becslés.


Nem 50 ezren voltunk, hanem legalább 150 ezren. És erre is azt mondják, hogy egy konzervatív becslés - írta a Facebook-oldalán Pottyondy Edina a pénteki tüntetésről.

A hősök terére meghirdetett eseményt kilenc „elkeseredett, de annál elszántabb véleményvezér, youtuber szervezte a gyerekek védelmében. A megmozduláson Pottyondy többek között arról ebszélt, hogy a magyar állam a legnagyobb szörny, de „az a társadalom sem jobb nála, ami csendben tűr, amelyik elforgatja a fejét, amelyik még rajong is az elnyomóiért”.

Pottyondy szombati bejegyzésében azt írta:

„A megosztások, az élő streamek, a tiktok videók, a hazai és külföldi sajtóbeszámolók nagyságrendjét, elérését megtippelni sem tudom” - tette hozzá a humorista.

Azt is elárulta, hogy az áldozatoknak 66 millió forintot gyűjtöttek: a helyszínen 17 milliót, utalással pedig 49 millió érkezett.

„Az így felajánlott adományokból az Utcáról Lakásba Egyesület nem csak lakhatásban nyújt segítséget, hanem a társadalomba való visszailleszkedésben is.

- írta a bejegyzésben.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!