Csak két napja voltak tavaly házasok, amikor a fiatal iráni feleség úgy döntött, hogy megszökik otthonról, és új életet kezd egy másik férfi oldalán.

Az akkor 18 éves lánynak esze ágában sem volt házasodni, a családja kényszerítette rá arra, hogy menjen feleségül 22 éves unokatestvéréhez. A faképnél hagyott férj egyéves keresés után végül megtalálta a nőt, akit helyi idő szerint vasárnap késő este egy késsel lefejezett,

írja a Daily Mail.

A férfi röviddel a gyilkosság után kezében egy véres késsel egyszerűen besétált a közeli rendőrörsre, és közölte, hogy végzett a hűtlen asszonnyal. A lemészárolt nő testét a Bahmanshir folyó partján hagyta, a nő fejét pedig a vízbe dobta. A gyilkos úgy fogalmazott, hogy

"a megfelelő időben választotta el a nő fejét a testétől."

hirdetés

A most 23 éves férj egy éve folyamatosan kereste a lányt, akit végül közel 1000 kilométerre az egykori közös otthonuktól talált meg. Találkozót javasolt neki, hogy megbeszéljék a történteket, és azt mondta, már egyébként is megbocsátott neki a történtek miatt.

Az iráni törvények szerint a férj büntetés nélkül megölheti a feleségét, ha rajtakapja egy másik férfival. Ebben az esetben ez nem valósult meg, ugyanis a fiatal nő menekülő menyasszonynak számít a helyi média tudósításai szerint, ezért becsületbeli gyilkosságnak minősítik az ügyet.

A szakértők szerint azok a férfiak, akik becsületbeli gyilkosságot követnek el, súlyos fizikai és mentális betegségekben szenvednek, ráadásul feleségeiket és lányaikat a saját tulajdonuknak tekintik.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



hirdetés