Szörnyű bűntényre derült fény Sierra Leonéban. A Magyarországnál kisebb területű, Nyugat-Afrikában található országban

szó szerint megbénított a nemi erőszak egy 5 éves kislányt, akit a gyanú szerint saját nagybátyja kényszerített szexre.

A sokkoló történet brutális részleteit csak a napokban közölték a hatóságok. Korábban csak annyit lehetett tudni, hogy megerőszakolták - akkor az ország elnöke, Julius Maada Bio azt ígérte, segíti a kislány gyógyulását. Az új információk viszont még megdöbbentőbbek.

Az 5 éves kislány hónapkig élt lebénulva: nem tudta mozgatni a lábait és a vizeletét sem tudta szabályozni. Senki nem tudta, miért fekszik folyton a földön, miért nem tud menni, miért nem játszik, és miért pisil be újra. Egyesek azt gondolták, hogy boszorkányság állhat a háttérben, de valójában egy szörnyű, családon belüli erőszak áldozata lett a kisgyermek.

A lányt Sierra Leone fővárosában, a freetowni Aberdeen Women's Center nevű női egészségügyi központban kezelik. Az ott dolgozó orvosok szerint a kicsi csak 4 éves lehetett, amikor megerőszakolták. Mivel nem tudott lábra állni, egy évig óvodába sem mehetett.

Hónapokig csúszott-mászott otthon, mire bekerült az egészségügyi intézménybe, ahol elkezdték az ápolását. Az egyik lába eltört, ami az orvosok szerint a bénulás egyik komplikációja. Ráadásul a háta is annyira elgyengült, hogy sokáig ágyban kellett feküdnie, hogy újra megerősödjön a kezelésnek köszönhetően.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>