Marine Le Pen egy rádióinterjúban nyilatkozta, hogy választások után megvizsgálják a lehetőségeiket. Az új frakció létrehozásához minimum hét országból legalább 23 képviselő kell.


A francia Nemzeti Tömörülés (RN) és más európai szélsőjobboldali csoportok jelenleg is tárgyalnak arról, hogy csatlakoznak Orbán Viktor és két másik közép-európai pártvezető által létrehozott új frakcióhoz, számolt be a Bloomberg.

Orbán Viktor, Herbert Kickl és Andrej Babiš múlt vasárnap jelentették be, hogy új frakciót hoznak létre Patrióták Európáért néven. Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) és a cseh ANO vezetői már jelezték, hogy belépnének az új formációba. A portugál Chega („Elég”) szintén csatlakozna, amely eddig az ID tagja volt. Az ID alakulóülése eredetileg július 3-án lett volna, a Patrióták Európáért pedig 8-án üléseznek, egy nappal a francia választások második fordulója után.

A Bloomberg szerint Marine Le Pent egy rádióinterjúban kérdezték az Orbánékkal való szövetség lehetőségéről, amire ő úgy válaszolt, hogy a választások után megvizsgálják a lehetőségeiket.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!