Állítólag még idén elkezdheti az óriási költekezést a kormány, amitől 2022-höz hasonlóan újabb választási győzelmet remél.


A magyar kormány jelentős költekezéssel készülhet a 2026-os választásokra, a kiadások növekedése akár az év végén elkezdődhet, írja a hvg.hu a Bloomberg értesülései alapján. A hírügynökség forrásai szerint a váltásra a novemberi amerikai elnökválasztás után, valamint a nagy hitelminősítők év végi felülvizsgálatait követően kerülhet sor.

A Standard and Poor’s október 25-én, a Moody’s november 29-én, míg a Fitch december 6-án teszi közzé az idei utolsó értékelését Magyarországról. Jelenleg az ország államadósságának besorolása a befektetési kategória alsó határán vagy annak közelében van, így a pénzügyi piacok reakciója jelentős hatással lehet a tervezett intézkedésekre.

A cikk alapján a magyar kormány költségvetési politikája hasonló lenne, mint a 2022-es választások előtti időszakban, amikor például a gyermekes családoknak visszafizették a személyi jövedelemadót. Ez a döntés akkor az infláció gyors növekedéséhez és egy máig elhúzódó megélhetési válsághoz vezetett.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!