Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy vasárnap éjszaka kiraboltak és megöltek egy magyar származású nőt a nigériai Lagoszban. A háromgyerekes anyához és férjéhez a lakópark villanyszerelője és karbantartója kopogott be, akit gyanakvás nélkül be is engedtek a lakásba, hiszen a férj ismerte. A férfi nem egyedül ment, hanem egy társát is magával vitte.

A dunaújvárosi születésű K. Bernadettet először arra kényszírtették, hogy pénzt utaljon nekik, majd a híradások szerint a támadók a nővel és a férfival is savat itattak és késsel megsebesítették őket. A nő belehalt a sérüléseibe, de a kameruni férje túlélte a támadást, aki felhívta cége biztonsági szolgálatát, így értesítették a rendőrséget.

hirdetés

A kiérkező rendőrök a helyszínen elfogták az elkövetőket, mindkettejüket letartóztatták.

A Green White Green portál szerint elfogása után az egyik támadó, akit a magyar nő férje ismert azt mondta:

"Azért mentem oda, hogy pénzt szerezzek tőle. Már korábban is kértem tőle, de visszautasított. Elmentem tehát hozzájuk, miután besötétedett. Csak el akartam venni a pénzt, majd távozni. De le kellett szúrnunk őket, mert felismertek engem. Azt hittem, mindketten meghaltak"

- mondta a villanyszerelő, aki azt is elárulta, hogy a rendőrök megtalálták náluk a kést.

A megszúrt férj a MAERSK szállítmányozási és logisztikai cégnél dolgozott. A cég közleményben erősítette meg, hogy a kollégájuk családjával történt az eset.

"Nagyon sajnáljuk, egyben megerősítjük, hogy kollégánkat és családját megtámadták lagoszi otthonukban. Munkatársunk felesége a helyszínen elhunyt. Kollégánk jelenleg kórházban van. Állapota kritikus, de stabil. Mindhárom gyermeke biztonságban van"

- írja közleményében a MAERSK.