Csepreghy Nándor miniszterhelyettes szerint vannak, akik szabotálták a munkát, mások médiaszereplőknek és az ellenzéknek szállítottak információkat.


Kirúgta a MÁV két vezérigazgató-helyettesét Lázár János építésügyért és közlekedésért felelős minisztert – erősítette meg a hvg.hu információt Csepreghy Nándor miniszterhelyettes.

A döntés válasz arra, hogy a Budapest-Győr-Hegyeshalom fővonalon sebességkorlátozást vezettek be a pálya rossz állapota miatt, majd vita lett arról, miért nincs pénz az évek óta szükséges felújításra.

Korábban Lázár már keményen beszólt az állami vasúttársaság vezetésének, amikor úgy fogalmazott: „A MÁV vezetői ne okoskodjanak, és ne mellébeszéljenek, hanem csinálják azt, amire utasítottam őket.”

A mostani kirúgott igazgatóhelyettesek régi MÁV-osnak vezetőnek számítanak: egyikük Virág István pályaműködtetési vezérigazgató-helyettes, aki egyébként Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter keresztapja is. A másik Bádonfainé Szikszay Erzsébet gazdasági vezérigazgató.

A hvg.hu-nak szerda délután Csepreghy Nándor úgy fogalmazott:

Ezektől a kollégáktól most megválunk. Van, aki nyugdíjba mehet már, mi pedig nem marasztaljuk. Van akit lefokozunk. Van akit felmentünk. Van aki helyett másnak adunk lehetőséget."

A nap folyamán korábban Vitézy Dávid is élesen bírálta a mostanában erőseket nyilatkozó minisztert is, mondván: az általa megszüntetett közlekedési projektek érzelemvezéreltek, a döntések pedig kapkodó komolytalanságot mutatnak:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!