Ritka őszinteséggel beszélt a miniszter a kormány szerepéről az építőipari óriáscégek feltőkésítésében. Szerinte azonban ez egy követendő példa volna.


Lázár János arról beszélt a Portfolio által szervezett „Építőipar 2024” elnevezésű konferencián, hogy a kormányzat az elmúlt 12 évben „feltőkésített” olyan cégeket, mint Mészáros Lőrincé vagy Szíjj Lászlóé. A G7 megfogalmazása szerint kormánytag ilyen nyíltan még nem beszélt a kormány szerepéről ebben a folyamatban.

Lázár úgy fogalmazott: „Tulajdonképpen 2010 és 2022 között az építőiparban a magyar tulajdonban lévő vállalkozások föltőkésítése zajlott. A szociológusok és a politológusok mindig mondják, hogy a nemzeti tőkésosztály, én azt mondom, hogy ezeknek a vállalkozásoknak a föltőkésítését megtettük.

A folyamatot a gazdasági portál számokon keresztül is bemutatja: a Mészáros és Mészáros Kft. saját tőkéje a 2009 végi 277 millió forintról 2022-re 20 milliárd fölé nőtt, míg a Duna Aszfalté ugyanebben az időszakban 1,24 milliárdról 85,7 milliárdra ugrott.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!