Lázár János korábbi Miniszterelnökséget vezető miniszter, a Magyar Tenisz Szövetség újdonsült elnöke pénteken tette szóvá, hogy a sportszervezetet az ellehetetlenülés fenyegeti - írja a Napi.hu.

Többek között azért, mert a szövetség számláiról két magáncég, az A-Z Produkció Kft. és az A-Z Tenisz Produkció Kft. kérelme alapján egy végrehajtó inkasszót nyújtott be. Az egykori tárcavezető ezután a tagoknak levelet írt, hogy szerinte a két cég ezt nem érdemli meg, valamint tisztességtelenül is járt el.

A vasárnap megjelent Magyar Közlönyben meg is jelent egy határozat, ami szerint

a központi költségvetés Miniszterelnökség fejezetében szereplő tartalékból csoportosított át 2,5 milliárd forintot a civil és non-profit szervezetek támogatása jogcímcsoport javára.

Pontos célként „a szervezet „működési feltételeinek stabilizálása (konszolidációja) és az általa megvalósítandó szakmai programok, fejlesztések támogatása” lett megfogalmazva.

hirdetés

A Napi.hu szerint a mostani pénzeső előzménye, hogy május végén azzal tetőzött a szövetség körüli eladósodással járó botrány, hogy - a szintén fideszes politikus - Szűcs Lajos elnök a kormányhoz fordult és kért 3,5 milliárdos konszolidációt a szövetség számára.



hirdetés