A koronavírus-járvány plató szakaszában vagyunk, de nem tudni, meddig maradunk itt: 3-4 hónapig is eltarthat ez az időszak, mondta Lantos Gabriella, az Új Világ Néppárt elnökségi tagja az ATV Start című műsorában.


Az egészségügyi menedzser elmondta: áprilisban fogjuk látni, hogy szigorú korlátozások mellett visszajuthatunk-e a júniusi adatokig. Lantos úgy véli, a kormányzati tájékoztató portálon nem egy adatbázist látunk a járványügyi adatokból, hanem "egy fényképet", így ezeket nem lehet részleteiben elemezni.

A szakember szerint hatezer halálozás elkerülhető lett volna hazánkban, ha Orbán Viktor helyett a szlovák miniszterelnök kezeli a járványt Magyarországon. Szlovákiához képest ugyanis nálunk háromszor többen hallnak meg egymillió főre vetítve.

Magyarországon elszabadult a járvány, amit a szlovákok nagyon jól csináltak, hogy nagyon korán hoztak meg a korlátozó intézkedéseket, mivel hallgattak a járványügyi szakemberekre

- fogalmazott Lantos. Mint mondta: a járvány elfojtásához az oltás a megfelelő eszköz, azonban kulcskérdés ennek logisztikája, azaz az, hogy jut el tömegekhez a vakcina. A szakember leszögezte: amíg nem oltották át a társadalmat, ugyanúgy be kell tartani a szigorú szabályokat, hogy ne érjük el a harmadik hullámot.

Koronavírus - Még több hír a témában

Januárban lesz újabb adag influenza elleni oltás

Az operatív törzs sajtótájékoztatóján az is kiderült, hogy eddig 3789 egészségügyi dolgozó oltatta be magát koronavírus ellen.

Egy nap alatt 150 ezer embert oltottak be Izraelben

A védőoltás után kaphatta el a koronavírust egy ápoló


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!