Már kint is voltak egészségügyi problémái, de a bíróság elutasította a büntetése felfüggesztésére irányuló kérelmét. A zenész tavaly április óta a baracskai börtön gyengélkedőjén van.


Riasztóan soványra fogyott Lagzi Lajcsi a börtönben. A mulatós sztár továbbra is a baracskai börtön gyengélkedőjén van, és csak folyékony halmazállapotú táplálékot tud fogyasztani.

Lajcsi tavaly áprilisban vonult be a börtönbe, miután jogerősen elítélték az áramlopási ügyében. A zenész már kint is egészségügyi problémákkal küszködött, ezért kérte a büntetése felfüggesztését. Ezt azonban a bíróság elutasította. Lajcsi azóta is Baracskai Büntetés-végrehajtási Intézet gyengélkedőjén van.

- mondta a Blikknek egy névtelenül nyilatkozó informátor.

Az is kiderült, hogy a zenész nem mehet a többi rab közé, csak akkor találkozhat másik elítélttel, ha azt is a gyengélkedőre küldték valamiért. Nem mehet ki sétálni sem az udvarra, sőt, még a kantinba sem vásárolni.

A lapnak a sztár ügyvédje azt is elmondta:

„Ez nem azonos a feltételes szabadlábra helyezéssel. Az esetleges reintegráció alatt nyomkövetőt kell majd viselnie a bokáján az ügyfelemnek, és nem hagyhatja el az otthonát sem, csak kivételes esetekben. Hetente kétszer elmehet vásárolni a lakhelyén boltba, de csak időkereten belül” - mondta dr. Csontos Zsolt. Lajcsi ügyvédje azt is hozzátette, hogy ha ügyfelének állandó munkahelye lenne, oda is kérhetné a heti eltávozást. Azonban neki tévés vagy színpadi szereplései vannak, ezek időpontját és helyét pedig nem tudja hosszú hónapokkal előre leadni. Így nagy valószínűséggel a fellépéseire még jó darabig várni kell majd.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!