Laár András Facebook-oldalán számolt be meghökkenéséről, amit az váltott ki, hogy a Párbeszéd Magyarországért párt politikai üzenettel jelentetett meg egy olyan plakátot, amin a humorista által alakított jól ismert karakter, Besenyő Pista bácsi látható, Müller Cecília, és az operatív törzset kritizáló szöveg mellett.

A humorista állítja: a beleegyezése nélkül használták fel a L'art pour l'art Társulat kitalált figuráját. Mint írja, mindig törekedett arra, hogy kimaradjon a politikai vitákból. Soha nem állt be egyik táborba se, nem adta a nevét és a karaktereit egyik oldal mellé, de ellene sem.

„A jobb és baloldal jelenlegi szembenállását, egymás elleni »élet-halál« harcát természetellenesnek tartom, hiszen az ember mint lény úgy teljes, hogy jobb keze és balkeze is van, és ezek a kezek egymás segítésére vannak teremtve, nem pedig egymás elleni küzdelemre. A politika színterén is ezt az együttműködést várnám el mindkét oldaltól. Mivel ennek a fordítottja valósul meg a valóságban, maga a politika, mint módszer vált hiteltelenné számomra. Ezért érint nagyon kínosan, ha politikai ügyekhez próbálnak engem hozzáragasztani.”

Megjegyezte, a maszkviseléssel kapcsolatban egyébként szabálykövető, egyetért azzal, hogy védenünk kell magunkat és embertársainkat a maszk segítségével, ugyanakkor hozzátette: megérti azokat is, akik lázadnak a maszk ellen, hiszen kényelmetlen.

hirdetés

Kiemelte, egyáltalán nem örül annak, hogy a maszk-vitába belerángatták a megkérdezése nélkül.

Ezzel a személyiségi, és szerzői jogaim is sérültek. Meg vagyok döbbenve, hogy ilyet manapság meg lehet tenni. Nekem eszembe se jutna egy ismert ember képét a megkérdezése nélkül ilyen kontextusba helyezni

- zárta sorait a "Döbbent arcú Laár András".

Laár András

Kedves Barátaim! Egészen elképedtem, amikor megláttam ezt a plakátot... , amit a Párbeszéd Magyarországért párt jelentetett meg politikai üzenettel. 1. A beleegyezésem nélkül használták fel az egyik legismertebb karakterem, Besenyő Pista bácsi képét, Müller Cecília mellé montírozva. 2. Mindig törekedtem arra, hogy kimaradjak a politikai vitákból, mert sem politikus nem vagyok, és nem is hiszek a politikai megoldásokban.

forrás: Blikk


hirdetés