A Nemzeti Múzeum főigazgatója nem tudja elfogadni a miniszter döntését, szerinte ő is elismerte azt, hogy a múzeum szándékosan semmilyen jogszabályt nem sértett meg.


Mi is megírtuk, hogy Csák János (vagyis Orbán Viktor) kirúgta a Nemzeti Múzeum éléről L. Simon László főigazgatót. Az előzményeket lásd a kapcsolódó cikkben, a World Press Photo kiállítás egy képsorozata okozta a problémát, amelyet a szélsőjobboldali Mi Hazánk politikusa, Dúró Dóra nehezményezett, és érte el azt, hogy tiltsák ki a kiskorúakat a kiállításról.

L. Simon ezt posztolta ma a Facebookon:

"Csák János miniszter ma reggel közölte velem, hogy felment a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatói pozíciójából, mert álláspontja szerint szabotáltam a gyermekvédelmi törvényt. A döntést tudomásul veszem, azonban elfogadni nem tudom azt. A World Press Photo kiállítás képeinek bemutatásával a múzeum szándékosan semmilyen jogszabályt nem sértett meg.

A minisztériumi közleményben foglaltakkal ellentétben a fenntartó utasítását késlekedés nélkül és maradéktalanul betartottuk, a 18 év alatti korlátozást bevezettük, és erről a fenntartót azonnal értesítettük.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!