A Magyar Nemzeti Múzeum kirúgott főigazgatója úgy gondolja, Balog Zoltán püspöknek követnie kellene Novák Katalin példáját. L. Simon szerint semmi nem indokolta, hogy K. Endre kegyelmet kapjon


L. Simon László a Hír TV Vezércikk című műsorában fejtette ki véleményét arról, hogy Balog Zoltán bizalmat kapott a Magyarországi Református Egyház legfőbb törvényhozó testületének 86 százalékától, így nem mondott le tisztségéről.

„Ez nem egy döntéshozó grémium, majd a zsinat lesz az. Itt gyakorlatilag egyetlenegy emberen múlott, hogy püspök marad, vagy nem: magán Balog Zoltánon.

– mondta L. Simon László.

A Magyar Nemzeti Múzeum volt főigazgatója szerint tisztázni kell, hogy Balognak van-e felelőssége a kegyelmi ügyben. L. Simon László értelmezése szerint a püspök azt tartotta hibájának, hogy a kegyelmi ügyben egyetértett a kegyelmet kezdeményező személlyel, személyekkel.

L. Simon szerint nem volt indokolt, hogy K. Endre kegyelmet kapjon, mivel a jogerős ítéletet követően sem került nyilvánosságra olyan információ, amely az ártatlanságát bizonyítja. Úgy véli, Novák Katalin felelős döntést hozott, amikor lemondott, és szerinte Balognak is ezt kellene tennie – szemlézte a hvg.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!