Az éjszaka folyamán levelet kaptak a középiskolák vezetői Maruzsa Zoltántól, írja a HVG. A köznevelési államtitkár levelében a továbbra is a május 4-re, vagyis a koronavírus-járvány várható tetőzése után egy nappal kihirdetett érettségi előkészületeiről ír az intézményvezetőknek.

A levélből kiderül, hogy azokban az iskolákban, ahol nem áll majd rendelkezésre elég pedagógus a vizsgák lebonyolításához, külsősökkel oldanák meg a létszám feltöltését. Róluk annyit lehet tudni az államtitkár levele alapján, hogy az intézményekkel jogviszonyban nem álló, de tanári végzettségű szakemberek lennének. Ez a lap szerint nagy valószínűséggel az általános iskolai pedagógusokra vonatkozhat, vagyis velük szeretnék pótolni a vizsgáktól távol maradó tanárokat.

Maruzsa úgy fogalmaz, hogy "senkitől sem kérünk olyat, amit mi magunk nem vállalnánk". Ezután közli, hogy ő maga is jelentkezett felügyelőtanárnak.

Az érettségi időpontja egyelőre fixnek tűnik, de az államtitkár tegnapi bejelentése alapján elképzelhető, hogy járványügyi okok miatt mégsem május 4-én kezdődnek a vizsgák.

hirdetés


hirdetés