Egy hatalmas partszakadásnak köszönhető, hogy létrejött a part menti sétány, amely a városban készült 58 műalkotásnak adott otthont.


Különös szoborkiállítás várja azokat, akik Dunaújvárosban a folyóparton sétálnak. A városban lévő Acélszobrász Alkotótelepeken készült alkotások szabadtéri elhelyezése először 1975-ben merült fel. A lösztalajra épült településen 1964-ben egy partomlás következett be. A védrendszert ezért egy teraszos parttal támasztották meg. Az 1970-es években egyre jobban tért nyert a természet is, így idális hely lett a sétáló utak mentén az alkotásoknak is.

Így került 58 nagyméretű szobor a vízpartra. A modern építészettel együtt a művészetbe is bevonult a fém és a vas, így a szobrászok is szívesen használták ezt az anyagot. Számtalan technika pl. öntés, kovácsolás, hegesztés állt a rendelkezésükre, és rengeteg formát, alakzatot, méretet tudtak belőle kialakítani.

A dunaújvárosi művésztelepen évtizedek óta foglalkoztak fémszobrokkal. A meghívott alkotók pedig éltek a lehetőséggel - hogy mi mindent álmokdtak és valósítottak meg, azt a Duna-parton meg is nézhetitek.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!