Akár jól is alakulhatott volna a Forma-1 Holland Nagydíja Cunoda Juki számára, az Alpha Tauri japán versenyzője ugyanis a kilencedik rajthelyet kaparintotta meg magának. A 45. körben azonban félreállt a pályán, mert úgy érezte, valami nem stimmel az autójával, arra gyanakodott, hogy nem rendesen tették fel a bal első abroncsot az autójára. Mikor jelezték neki, hogy nem ez a gond, folytatta, de azonnal a boxba is kellett hajtania, mivel kioldotta a biztonsági övét, ugyanis készen állt arra, hogy kiszálljon az autóból. Bár visszaengedték a versenybe, differenciálmű-probléma miatt feladta a futamot.

Kapcsolódó

Hamilton kiborult, majd bocsánatot kért

A hétszeres világbajnok az élen haladt a Holland Nagydíj hajrájában, végül a dobogóról is lemaradt.

Cunodának és az Alpha Taurinak magyarázkodnia kellett, azzal vádolták meg ugyanis őket, hogy ezzel is a futamot megnyerő Max Verstappennek akartak segíteni - a virtuális biztonsági időszak alatt az élen haladó holland könnyedén tudott gumit cserélni. A japánt a versenybírák is meghallgatták, végül megrovást kapott, amiért kioldott biztonsági övvel volt kint a pályán.

Cunoda esetében ez idén az ötödik megrovás volt, tíz rajthelyes büntetésre számíthat a hétvégi Olasz Nagydíjon.

Korábban három ilyen figyelmeztetés után járt a rajtbüntetés, idén ötre emelték. Ezek közül négynek vezetéssel kapcsolatos vétségekért kell járnia, és ugyan az, hogy nem volt biztonságos, ahogy a versenyét folytatta nem számít annak, a korábbi négy alkalommal már teljesítette ezt a kvótát.

Cunoda Juki ebben a szezonban három futamon ért be pontszerzőként, jelenleg csak a 16. Csapattársa, Pierre Gasly sem áll sokkal jobban, neki négy pontszerző helye van, a francia a 14.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!