Egy mekis szendvics buktatta le a Fidesz pártigazgatóját, aki egy legalább öt évvel ezelőtti fotóval akarta illusztrálni a budapesti hajléktalanhelyzetet.


„Soha nem látott mélypontra lökték Karácsonyék Budapest köztisztasági helyzetét. Ön mit szól hozzá, hogy a baloldal hajléktalanokkal árasztotta el Budapestet?” – írja csütörtöki posztjában Kubatov Gábor. A Fidesz pártigazgatójának posztjához még a párttársa, Király Nóra is hozzászólt: „Nem szívesen mászkálok a belvárosban”.

A szóban forgó bejegyzésben látható fotóval azonban valami nem stmimel, amit a Vastagbőr vett észre.

– írják a Facebookon.

Kubatov posztjára időközben Karácsony Gergely is reagált. A főpolgármester szerint a Fradi elnöki posztját is betöltő „Kubatov Gábor ismét túlmerészkedett a hétvégi bajnoki forduló elemzésén, bár ne tette volna”. A folytatásban azt írja, hogy elsősorban nem is a frissnek beállítot fotó zavarja, „hanem az „árasztotta el” kifejezésből kiolvasható embertelenség, a dehumanizálás szándéka, a lenézés és megvetés gőgje”, ami szerinte visszataszító.

„Pláne az, annak a kormánynak az emberétől, amely egy fideszes ingatlanmutyi miatt utcára akarta tenni a Szabolcs utcai hajléktalan-kórházban ápolt betegeket, ráadásul járvány idején. Budapest kiállása kellett, hogy a fideszes mutyi ne veszélyeztethesse a legelesettebb emberek életét. Pláne aljasság annak a kormánynak az emberétől, amely évek óta igyekszik ellehetetleníteni Iványi Gáborék munkáját. Azzal, hogy a Fővárosi Közgyűlés éppen tegnap döntött az Oltalom munkatársainak átvételéről, sikerült megakadályozni, hogy több száz elesett ember kerüljön utcára a téli időszakban” – olvasható Karácsony bejegyzésében.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!