Az ATV cáfol, szerintük Szaniszló Sándort „a szerkesztők saját döntésük és kizárólag szakmai szempontok alapján hívták a műsorba szerepelni."


Befizette az önkormányzat a XVIII. kerület DK-s polgármesterét az ATV egyik legnézettebb műsorába, az Egyenes Beszédbe – ez derült ki az önkormányzati hivatal a 24.hu közérdekű adatigénylésére küldött válaszából.

A kerület szerint a 2021-es, illetve a 2022-es évre is kötöttek szerződést az ATV Első Magyar Magántelevíziós Zrt.-vel, és decemberig

4 alkalommal A nap híre, 8 alkalommal az Egyenes Beszéd, egy alkalommal pedig az ATV Start műsorokban.

A XVIII. kerület szerint olyan szerződést kötött az ATV-vel – 2021-re és 2022-re vonatkozóan összesen 8 millió forintért –, amelynek keretében a polgármester az Egyenes Beszédben is szerepelhetett.

Az ATV viszont korábban azt állította, hogy az Egyenes Beszédbe nem lehet bevásárolnia magát senkinek, és most is ezt válaszolta a 24.hu-nak.

mivel Szaniszló Sándor egy országosan ismert, országos érdeklődésű ügyekben is megszólaló politikus, akit az átlagnál többen néznek. Sem vele, sem más személyekkel nem kötünk kereskedelmi vagy üzleti megállapodást Egyenes Beszéd-interjúkra, ennek lehetősége fel sem merült, és ezen a jövőben sem változtatunk."

A lap Polyák Gábort idézi, a médiakutató szerint bár etikailag kifogásolható, hogy egy politikai tisztségviselő közpénzen vásárolt tartalomban feltűnjön, és önmagát népszerűsítse, ez önmagában nem jogsértő. A médiában nem elég alaposan szabályozott a közpénz elköltésének gyakorlata, igaz, ennek átláthatóbbá tétele a pártoknak nem is érdekük, noha ez a nézők és a közpénzfizetők érdekét is szolgálná hosszú távon.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!