Nagyon összezavarodott az a 11 éves német kisfiú, akinek az orvosok elmondták, hogy édesanyja belehalt a koronavírusba, majd mikor már a temetésre készültek, érkezett a telefon, hogy félreértés volt, az anyuka él - írja a Mirror.

A nő testvére, Andrea a Bayern3 nevű müncheni rádiónak nyilatkozott a család rendkívül vegyes érzelmeiről: először teljesen összetörtek, próbálták elfogadni az elfogadhatatlant, a következő telefonhívás után viszont hatalmas boldogságot és megkönnyebbülést éreztek.

Ezzel együtt azonban dühöt is a kórház iránt, hiszen emberi mulasztás miatt kellett keresztülmenniük ezen a lelki hullámvasúton, amely főleg a nő 11 éves kisfiának volt kifejezetten nehéz.

Az egyedülálló édesanya egy idősotthonban dolgozott, ott kaphatta el a koronavírust. Hamar súlyossá vált az állapota, és az intenzív osztályra került. Mivel nem látogathatták, telefonon tartották a kapcsolatot a kórházzal, ahol azt mondták, hogy a helyzethez képest jól van, de még nincs túl a nehezén. Két órával később felhívták Andreát a szomorú hírrel: testvére belehalt a betegségbe.

A nő összetört a hír hallatán, azonnal hazasietett a családhoz, hogy közölje a hírt. Elmondása szerint a legnehezebb az volt, hogy elmondja a nő 11 éves kisfiának, hogy édesanyja többé nem jön haza.

hirdetés

"Természetesen nagyon sírt. Hogy mondasz el finoman egy ilyen dolgot egy 11 évesnek? Egy gyerek számára ennél rosszabb nem is létezik"

- mondta.

A család közben elkezdte szervezni a temetést, két nappal a halálhír után Andrea bement a kórházba, hogy elhozza testvére személyes tárgyait. Miután elhagyta a kórházat, csörgött a telefonja, ismét onnan hívták. Elmondása szerint nagyjából ez hangzott el, mikor felvette:

"Kérem most nem zaklassa fel magát. Azt hiszem jobb, ha leül. Összekevertünk valamit. A testvére nem halt meg, jól van."

Andrea a hívás hallatán hihetetlenül megkönnyebbült, és boldogság töltötte el, ám azóta sem fér a fejébe, hogyan történhetett ekkora mulasztás a kórház részéről. Testvére azóta kikerült az intenzív osztályról, és ugyan még kórházban van, Andrea szerint egyre inkább javul az állapota. A Bayern3 megszólaltatta a kórház szóvivőjét, aki szerint "emberi mulasztás történt az adminisztráció terén", és rendkívül sajnálják a történteket.

A németországi ügy nem az első, amikor összekeverik a betegeket, nemrég Ecuadorban hitték azt egy nőről, hogy meghalt, majd egy hónappal később hazatelefonált:



hirdetés