Valentina Hadome még csak 18 éves, de már ez 400 ezer fontos (192 millió forintos) lakás boldog tulajdonosa, minekután 13 éves kora óta 22 ezer fontot (10,6 millió forintot) takarított meg - írja a Mirror. 13 éves kora óta dolgozik, de barátnőivel szemben, a jövedelmét nem ruhákra, sminkekre költötte, hanem a kaucióra spórolt.


Ráadásul a jelzálogkamat-emelések ellen is sikerült úgy védekeznie, hogy öt évre fix a kamata.

A lánynak a délkelet-londoni két hálószobás lakást egy kormányzati programon belül sikerült megvásárolnia, amely lehetővé tette, jó kamatozású hitel felvételét.

Hadome hitelellenőrzést tanul, most 34 ezer fontot keres meg vele évente. Havonta 800 fontot kell fizetni a jelzálog miatt.

A lány a karrierjét 13 évesen romantikus és akció képregények írásával kezdte, amiket online publikált, és keresett vele pénzt. Mintegy 5000 fontot.

16 évesen részmunkaidős munkát vállalt egy McDonald's-ban, majd átment a Primark divatáruházlánchoz. Mindezt iskola mellett, persze.

A megtakarított pénzét közben részvényekbe fektette.

Alapvetően fogásznak akart tanulni az egyetemen, de aztán rájött, a gazdaságtudomány jobban érdekli.

Hadome azt mondja, a szüleitől tanulta meg, hogyan kell bánni a pénzzel: hogyan lehet megtakarítani és a helyes helyekre befektetni. Nagyon hálás nekik ezért.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!