Az LMP engedte be a Tanítanék Mozgalom aktivistáit a parlamenti ülésre, ezért a házelnök fél évre megvonta a frakció beléptetési jogát.


Fél évre megvonta az LMP-frakció minden beléptetési jogát az Országgyűlés elnöke, miután beengedték az Országház karzatára a Tanítanék Mozgalom aktivistáit az egyik ülésnapon - derül ki az ellenzék párt keddi közleményéből. Szerintük a Fidesz el akarja tagadni az ország problémáit.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, december 5-én egy rövid időre félbeszakadt az Országgyűlés aznapi ülése, amikor a Taníték Mozgalom képviselői megjelentek a karzaton. A szervezet akkor azt írta a Facebook-oldalán az volt a céljuk hogy felhívják a döntéshozók figyelmét az oktatás rendszerszintű válságára és a követeléseikre.

Az akciót Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa élőben közvetítette a Facebookon.

Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője akkor azt írta a Facebook-oldalán, hogy az aktiviták, az ő, illetve a párt frakciójának meghívására érkeztek a december 5-i ülésnapra. A politikus úgy fogalmazott: egyetértett a Tanítanék Mozgalom képviselőivel, hogy közvetlenül kell behozniuk a problémákat a Parlament falai közé, miután a 9 pontos követelésükről nem hajlandó a kormány tárgyalni velük.

A párt keddi közleményében úgy reagált Kövér László büntetésére, hogy „a Fidesz az elmúlt hónapokban sokadszorra bizonyította, hogy nem megoldani akarja az ország legsúlyosabb problémáit, hanem egyszerűen eltagadni”. Szerintük a kormánypárt mindent megtesz, amire lehetőségük van, hogy elhallgassák a pedagógusok kiábrándító helyzetét, és az ebből következő tiltakozásokat.

- írták.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!