Újabb interjút adott Kövér László. A házelnök most a Demokratának beszélt többek közt az ellenzékről, Soros Györgyről és a koronavírusról.

Az első parlamenti választással, a rendszerváltással kapcsolatban, illetve az azóta eltelt harminc évről Kövér azt mondta, "száz év óta most először állunk olyan korszak küszöbén, amikor nem a lecsúszásunkat kell mérsékelni, hanem szabad szemmel is látható, komoly felzárkózás kezdődött".

A házelnök egyetértett az őt faggató újságíróval abban, hogy

2010 "sorsdöntő fordulat" volt, mivel szerinte akkor az Orbán-kormánynak egy "demoralizálódott, szétesőfélben lévő államot és egy már-már hitehagyott nemzetet kellett visszarántani a katasztrófa széléről", ráadásul "egy újfajta gyarmati sors rémképe derengett fel a közeljövő látóhatárán".

Azzal kapcsolatban, hogy a koronavírus-törvény miatt sok kritika érte külföldről a magyar kormányt, azt mondta: "A nemzetközi média, ideértve a CNN emblematikus riporternőjét is, megpróbálja összehangoltan, napról napra rossz hírünket keltve megbélyegezni és ezáltal elszigetelni a magyar kormányzat politikáját. Ellenségképet festenek a saját közvéleményük számára, hogy elfedjék egy olyan nemzeti politika valóságát, amely túlságosan vonzó lehet más országok polgárainak is."

hirdetés

Az újságíró ezután emlékeztette Kövért, hogy a magyar ellenzék is ellenezte a felhatalmazási törvény által megengedett időkorlát nélküli irányítást. A politikus ekkor igen élesen bírálta az ellenzéki képviselőket.

"A magyarországi balliberális ellenzék a globalista, nemzetellenes hálózat része, a nyugat-európai véleményformálók az ő szándékosan téves információikra, rágalmaikra alapozzák a maguk propaganda-hadjáratát. Ez az ellenzék nem a magyar nemzet része, hanem ennek a világelitnek a komprádor alakulata. Ilyen értelemben semmiben sem különböznek Rákosi Mátyástól vagy Gerő Ernőtől. A különbség csak annyi, hogy utóbbiak – mondjuk – belgiumi, spanyolországi szolgálat és tapasztalatszerzés után tértek vissza Moszkvából magyarországi állomáshelyükre, előbbiek közül meg némelyek – mondjuk – a tengerentúlról, egy kis ugandai vagy afganisztáni gyakorlatozást követően"

- mondta.

Majd ezután hozzátette: "Számomra is tanulságos, hogy milyen mértékben kiszolgáltatott ez a képességeit és teljesítményét tekintve súlytalan ellenzék annak az értelmiségi háttérnek, amelyik bekapcsolja őket az imént említett világméretű hálózatba".

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



hirdetés