Interjút adott a Népszavának Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár.

A beszélgetésben a sajtó és a kormány kapcsolatáról is szó volt.

A Népszava az államtitkárnak azt mondta, hogy bár többször is elhangzott a pódiumbeszélgetésén, hogy szükség van a vitára, Tusnádfürdőn mégis alig voltak ellenzéki politikusok, kormánykritikus megszólalók.

Kovács Zoltán azt válaszolta erre, hogy vitázni "olyan emberekkel és felfogásokkal lehet, amelyek versenyképesek".

"Érdekesnek látom azt a felfogást, miszerint nekünk szégyenkeznünk kellene három egymást követő kétharmados győzelem és egy magabiztos politikai credo birtokában.

Az, hogy az ellenzék képes-e versenyképes ötleteket hozni egy vitára, az alapvetően nem a Fidesz problémája. Egyébként nem gondolom, hogy a kormánypártok bárkiben el tudnák, vagy el akarnák nyomni a kreativitást.

Ráadásul bocsánat, de marhaság, amire a kérdés vonatkozott: több vitában is itt voltak az ellenzék képviselői is, az pedig hazugság, hogy az ellenzéknek nincs fóruma, felülete a saját véleményének közvetítésére"

- mondta az államtitkár.

Amikor a Népszava megkérdezte, hogy Orbán Viktor miért nem ad interjút kormánykritikus médiumoknak, Kovács Zoltán azt felelte:

"Az értelmes párbeszédnek vannak feltételei. Ilyen például, hogy a magát kormánykritikusnak tartó sajtó tudjon olyan kérdést feltenni, amelyből nem süt eleve az elfogultság.

Nyolc-kilenc év tapasztalata alapján mondhatom, hogy ez nem csak idehaza, de nemzetközi szinten sincs másként."

Via: Népszava