A gyanú szerint a kormánytisztviselő a munkája során rendszeresen készpénzt, vagy valamilyen élelmiszert fogadott el egy ügyféltől, aki ezzel próbálta elérni az ügyintézés gördülékennyé tételét.


A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt rendelt el nyomozást, és az ügyben két nőt hallgatott ki gyanúsítottként - írja az Ügyészség.

A feljelentés szerint a Budapest Főváros Kormányhivatalának egyik kerületi hivatalában szakügyintézőként dolgozó elkövető a gépjármű nyilvántartásokkal, okmányok kiállításával és más adminisztratív feladatokkal foglalkozott. A munkája közben megismerkedett egy idősebb nővel, aki gépjárművekkel kapcsolatos okmányirodai ügyintézést vállalt.

A gyanú szerint a kormánytisztviselő és a nő korrupciós kapcsolatot alakított ki. A nő az ügyintézés gördülékenyebbé tételéhez rendszeresen készpénzt, vagy valamilyen élelmiszert kínált a kormánytisztviselőnek, aki azt elfogadta.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2023 első felében a kormánytisztviselő legalább tizenkét alkalommal fogadott el jogtalan előnyt.

A nyomozó ügyészség 2023. június közepén a kormánytisztviselő munkahelyén, majd mindkét elkövető lakóhelyén is házkutatást tartott és korrupciós bűncselekmények elkövetésével gyanúsította meg a két nőt, akik nem tettek vallomást.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!