A pennsylvaniai Aleisia Owenst gyilkossággal vádolják az amerikai hatóságok, a megalapozott gyanú szerint hónapokon keresztül tervezte a kislány megölését.

Egy pennsylvaniai nőt azzal vádolnak, hogy körömlakklemosóval halálosan megmérgezte barátja 18 hónapos kislányát, akivel gombelemeket és csavarokat is megetetett. A 20 éves Aleisia Owens a gyilkosság előtt hónapokig vizsgálta, milyen káros hatásokat gyakorolhatnak hétköznapi háztartási tárgyak egy gyerekre.

Owenst csütörtökön letartóztatták Iris Rita Alfera meggyilkolásának gyanúja miatt, miután a boncolás megállapította, hogy a kislány a vérében lévő aceton miatt halt meg tavaly június végén.

Iris az apjánál, Bailey Jacobynál tartózkodott 2023. június 25-én, amikor a férfi kiment a házból a boltba. Lányát barátnője felügyeletére bízta. Nem sokkal később Owens felhívta Jacobyt azzal, hogy Iris rosszul lett és elvesztette az eszméletét. A 18 hónapos kisgyereket kórházba szállították, de az orvosi kezelés ellenére négy nappal később meghalt szervi elégtelenség következtében.

Owen azt mondta a rendőrségnek, hogy a kislány leesett az ágyról és beütötte a fejét, ezért lett rosszul.

Az aceton megtalálható többek között a körömlakklemosóban is.

A nyomozás és az Owens telefonján végzett átkutatás során kiderült, hogy a 20 éves nő 2023 februárja és júniusa között olyan háztartási termékekre vonatkozó információkat keresett, amelyek súlyos sérülést vagy halált okozhatnak gyerekeknél, beleértve például az elemeket és a körömlakkot. A keresési előzményei között szerepelt „a gyerekek számára mérgező szépségápolási termékek” és „gyerekeknél véletlen mérgezési halált okozó gyógyszerek” kifejezés is.

A 20 éves nőt emberöléssel vádolják, és a Lawrence megyei börtönben várja a tárgyalását.

Bailey Jacobyt nem vádolták meg lánya halálával kapcsolatban, a nyomozás szerint semmilyen jel nem mutatott arra, hogy az apának tudomása vagy bármi köze lett volna ahhoz, ami Irisszel történt. Iris az édesanyjával, Emily Alferával és a nagyszüleivel élt, Jacobynak láthatási joga volt.

Forrás: New York Post

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!