Egy pap megöléséért korábban már életfogytiglanra ítélték azt a férfit, aki szombaton brutálisan megtámadta a táti plébánost, számol be az RTL Klub Híradója. Az 52 éves helyi gyónni ment a paphoz, így jutott be hozzá, végül kiderült a szándéka: pénzt kért ételre. Kapott is háromezer forintot, de később újra megjelent nála. Arra panaszkodott, hogy a közelben semmi nem volt nyitva, ő pedig éhes és cukorbeteg. A pap ételt csomagolt neki, de a férfinek ez nem volt elég. Követelte, hogy adjon neki pénzt és nem engedte ki a plébániáról.

Mivel az atya félt, adott neki 30 ezer forintot, de itt még korántsem volt vége a történetnek. A férfi felforgatta a szekrényeit, fiókjait, mert kevesellte az összeget. Eközben a plébános menekülni próbált és ki is jutott az udvarra, de támadója a falhoz nyomta és dulakodni kezdtek. Végül ki tudott szaladni az utcára, a rendőrt már a szomszédok hívták ki.

A bíróságon, az utolsó szó jogán a férfi bocsánatot kért. 6 év fegyházra ítélték zsarolás és személyi szabadság megsértése miatt.