Több kormányközeli médiumban is megfordult, mielőtt kikötött az Index videórovatában.


Ahogy arról korábban írtunk, szerda reggel az Indexen megjelent egy interjú, amiben Magyar Péter exbarátnője, Vogel Evelin több súlyos dologgal vádolta meg a Tisza Párt elnökét. Az interjúban Vogel egy erőszakos, szándékaiban megkérdőjelezhető, manipulatív embernek festette le Magyar Pétert. Stílusában a beszélgetés emlékeztetett a tavaszi Varga Judit-interjúra, amit Hajdú Péter készített a volt igazságügyi miniszterrel, és amiben ő válogatott vádakkal illette volt férjét.

Magyar Péter egy kommentben már maga is jelezte, hogy az interjút az a Gáll Csongor készítette, akit a politikus a „KDNP propagandistájának” nevezett, és aki korábban valóban kapott egy 12 millió forintos megbízást a kereszténydemokratáktól, hogy a kormánypárt politikusait népszerűsítse. Erről egy éve a Média1 portál írt, épp akkor, amikor Gáll a kormánytól közismerten nem túl messze álló Indexhez szerződött.

A hvg.hu komolyabban is utánajárt Gáll Csongor közéleti múltjának. Mint írják, néhány hónappal az Indexhez szerződése előtt már az Indamedia kiadó egy másik termékénél, a Napi.hu-nál dolgozott. Ekkor írta meg róla a Kreatív, hogy korábban az ATV-nél és az Echo TV-nél is munkát vállalt szerkesztő-riporterként, majd 2019-től az akkor már ismét kormánypárti Hír TV munkatársa volt, ahol az Informátor című műsort vezette.

A Média1 információi szerint Gáll Csongor a Hír TV-nél végzett munkája mellett az Imagine Films Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója is volt, a cég 2021-ben 15 millió forint nettó árbevételt produkált. Erre az időszakra datálható a KDNP-nek készített munka.

Gáll Csongor az Index impresszuma szerint egyébként az elmúlt bő egy évben összesen 32 videós anyag elkészítésében működött közre. Ezek túlnyomó része közéleti-politikai témájú, többségben vannak a kormánynak kedves ügyekről beszámolók, bár munkái között van interjú Balázs Péterrel, Bajnai Gordon kormányának miniszterével és Puzsér Róbert rendszerkritikus publicistával is. Március 15-én pedig a kormánypárt szimpatizánsai körében készített interjút Magyar Péter formációja egyenlő a nullával, olyan, mint a Simicska címmel.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!