A Fidesz frakcióvezetője Novák Katalin lemondásával kapcsolatban is talált alkalmat a gyurcsányozásra, és a baloldal felelősségvállalásának teljes hiányáról beszélt.


Kocsis Máté szerint Novák Katalin és Varga Judit felelősségvállalásának és lemondásának jó példaként kellene szolgálnia a baloldal számára. A kormánypárt frakcióvezetője beszélt a köztársaságielnök-választásról is.

Kis túlzással tegnap szinte mindenki Novák Katalin (és Varga Judit) lemondásáról beszélt Magyarországon, és a köztársasági elnök távozásával az európai sajtó is kiemelten foglalkozott. Orbán Viktor még nem szólalt meg az ügyben, helyette Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője fejtegette a lemondásokat a Kossuth Rádióban. Kocsis a baloldal felelősségvállalásának teljes hiányáról beszélt, és ezzel kapcsolatban a közel 20 évvel ezelőtti történéseket és Gyurcsány Ferencet hozta példának: a Fidesz frakcióvezetője azt vetette az exminiszterelnök szemére, hogy sosem vállalta a 2006-ban történtekért a felelősséget és nem tűnt el a politika színpadáról. Hozzátette: a baloldalon sem a korrupciós botrányokban, sem pedig az erkölcsileg aggályos ügyekben érintett személyek esetében nem lehetett számítani azok lemondására.

A fideszes frakcióvezető az ellenzéki pártok által felvetett közvetlen elnökválasztásról azt mondta a Vasárnapi újságban, hogy Gyurcsánynak és az MSZP-nek nem lenne szabad ilyen javaslatot tennie, ugyanis amikor kormányon voltak, meg tudták volna valósítani az ilyen irányú terveiket.

Hozzátette, Novák Katalin lemondását 15 napon belül el kell fogadnia az Országgyűlésnek, ha ez megtörténik, akkor pedig 30 napon belül meg kell választani az új államfőt.

Kocsis beszélt arról is, hogy a kormánypártok idén tavasszal benyújtják a gyermekvédelmi törvény második csomagját, amely további szigorításokat tartalmaz a pedofil bűnelkövetők ellen. „A gyermekvédelmi törvény tavaszi megszavazásakor ki fog derülni, hogy a baloldalnak a gyermekvédelem, vagy az elnök megbuktatása volt a fontosabb” – mondta.

Forrás: Magyar Nemzet


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!