A mexikói Saul Alvarez történelmet írt azzal, hogy nagyközépsúlyban mind a négy nagy szervezet (IBF, WBA, WBO, WBC) világbajnoki övét ő birtokolja, miután kiütéssel nyert az amerikai Caleb Plant ellen.

Alvarez a Las Vegas-i meccsen minden menetet uralt, majd a tizenegyedikben előbb egy balhoroggal, aztán egy jobb felültéssel küldte padlóra Plantet, aki ugyan ezek után még felállt, de semmi ereje nem maradt, így a mexikói hamar lefiniselte.

Ringside view of @Canelo making history ????#CaneloPlant pic.twitter.com/eNh9urZfWe

- SHOWTIME Boxing (@ShowtimeBoxing) November 7, 2021

A 31 éves Alvareznek ez volt pályafutása 57. győzelme (ebből a 39. olyan, amit kiütéssel húzott be), e mellett 1 veresége és 2 döntetlenje van. Plant eddig 20 győzelmet aratott, és először élte át profiként, milyen kikapni.

1988 óta Alvarez lett a hatodik bokszoló, köztük az első mexikói, aki a négy nagy szervezet övét egyidőben tudhatja magáénak. A mexikói klasszis nem tétlenkedett az elmúlt egy évben, tavaly decemberben Callum Smith legyőzésével szerezte meg a WBC és a WBA övét, aztán februárban Avni Yildirim ellen aratott újabb diadalt, majd májusban Billy Joe Saunderst megverve a WBO övét is a gyűjteményében tudhatta,

vagyis 11 hónap alatt lett a súlycsoport vitathatatlan bajnoka.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!